Gem de zmeura

de Xandrinne in Dulceata / Gem, 15 Aug 2011 | 4625 vizualizari

 

Gem de zmeura...dulce, savuros, aromat

 

INGREDIENTE

  • 600 g zmeura
  • 300 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Preparare gem de zmeura:

Dupa ce am cules zmeura, am spalat-o usor, cu miscari delicate; nu am lasat jetul de apa sa curga direct ci am scufundat-o intr-un castron cu apa. Apoi am lasat-o in apa, circa 30 de minute. Am scos-o intr-o strecuratoare.

Am presarat zmeura cu zahar si am asteptat sa-si lase sucul.

Am fiert apoi la foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda gemul de vas. Cand am considerat siropul ajuns la consistenta dorita (in cazul meu, mai dens), am oprit focul.

Am preferat sa sterilizez 15 minute gemul de zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

alinutzika 1

15.08.2011, 22:21

tare tare bun

divainbucatarie 1

16.08.2011, 10:11

Anamaria7 1

16.08.2011, 22:12

super si eu am facut si imi pare tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura