Gem de zmeura

de Xandrinne in Dulceata / Gem, 15 Aug 2011 | 4519 vizualizari

 

Gem de zmeura...dulce, savuros, aromat

 

INGREDIENTE

  • 600 g zmeura
  • 300 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Preparare gem de zmeura:

Dupa ce am cules zmeura, am spalat-o usor, cu miscari delicate; nu am lasat jetul de apa sa curga direct ci am scufundat-o intr-un castron cu apa. Apoi am lasat-o in apa, circa 30 de minute. Am scos-o intr-o strecuratoare.

Am presarat zmeura cu zahar si am asteptat sa-si lase sucul.

Am fiert apoi la foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda gemul de vas. Cand am considerat siropul ajuns la consistenta dorita (in cazul meu, mai dens), am oprit focul.

Am preferat sa sterilizez 15 minute gemul de zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura fara samburi