Ghimbir confiat

de mimmi in Dulciuri, 5 Noi 2011 | 15214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ghimbir(1 cana cubulete ghimbir)
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar + cca 50 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghimbir confiat:

Punem apa cu zaharul la fiert,pana se leaga. Intre timp curatam ghimbirul si il taiem cubulete. Il adaugam in siropul de pe foc si il lasam al foc mic cca 30 de minute sau pana devine usor transparent. Se lasa peste seara in acel sirop la racit. A doua il zi strecuram de sirop si dam cubuletele de ghimbir prin zahar,pe care le lasam 1 zi (eu le-am lasat 2 zile) pe hartie de copt,la uscat. Daca vreti sa scapati de excesul de zahar de pe ghimbir,il puneti intr-un borcan il inchideti si "zguduiti" borcanul,astfel zaharul v-a cadea de pe ghimbir. Punem cubuletele intr-un borcan sau recipient de plastic si il pastram la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghimbir confiat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu seminte de canepa si ghimbir confiat