Ghiveci de legume

de Bucataras in Mancaruri de post, 30 Noi 2020 | 8970 vizualizari

 

O bunatate de ghiveci de legume am facut astazi, cu tot felul de legume: morcovi, broccoli, conopida, telina si vinete, aromata cu usturoi si ierburi din gradina mea. :) Desi e vorba doar despre o tocana simpla de legume, de post, papilele mele au fost pe deplin satisfacute. 

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi mari
  • 1 buchetel de broccoli
  • 1/2 conopida mica
  • 1 vanata
  • 1 radacina de telina
  • o mana de rosii cherry divers colorate
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 capatana de usturoi
  • sare, piper
  • amestec de ierburi aromatice uscate: cimbrisor, cimbru, busuioc, menta, leustean
  • 1 lingurita chimen
  • boia de ardei dulce
  • ulei de masline
  • 2-3 linguri sos dulce-iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Curata legumele, spala-le bine si taie-le cubulete, rondele, felii, dupa cum obisnuiesti sau iti place mai mult. 

Incinge uleiul de masline si adauga ceapa taiata fideluta si o parte din usturoi. Amesteca si lasa-le sa se caleasca usor, cat sa se coloreze, nu mai mult. 

Adauga radacinoasele - morcovi si telina, legume care necesita timp mai lung de preparare, condimenteaza cu sare si piper. Joaca-te cu lingura printre ele de cateva ori, apoi pune pe rand vinetele, broccoli, conopida si amestecul de ierburi aromatice, plus un pahar mic cu apa.

Acum e momentul sa adaugi chimen, boia de ardei, restul de usturoi, rosiile cherry si sosul dulce-iute. 

Mai lasa doar de cateva ori sa mai bolboroseasca impreuna toate legumele, apoi opreste focul. 

Dichiseste ghiveciul de legume cu verdeata proaspata gen marar, patrunjel sau pentru un gust special, cu frunze de fenicul. 

Poftim la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu usturoi