In sfarsit mi-am facut curaj sa incerc multicookerul. Acest fapt a coincis cu provocarea Bucatarasului: "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale”. Pot doar sa reproduc spusele bucatarasului meu frumos, Andutu: “mmm, yammi, e delicios mami” :)
Spalam si portionam pieptul de pui in bucatele, pe care le condimentam cu condimente pentru pui de la Delikat. Le dam la frigider si intre timp pregatim legumele.
Curatam si taiem cubulete cartofii, dovleceii, morcovii, guliile, apio, ardeii si rubarba. Tocam marunt ceapa si feliem usturoiul. Setam multicookerul pe functia prajire, punem in vas 2-3 linguri de ulei, adaugam bucatelele de pui si lasam aparatul sa isi faca treaba pentru circa 15 minute. Dupa expirarea timpului, adaugam cartofii, gulia, morcovul, ceapa si usturoiul, setam inca 10 minute programul de prajire, apoi acoperim cu apa, adaugam apio, rubarba si setam la programul “tocana” (asta este functia aparatului meu) pentru 1 ora.
La jumatatea timpului, amestecam, adaugam ciuperciile si lasam sa se termine programul. Potrivim gustul de sare si piper, condimentam cu amestec de boia dulce si ierburi Delikat, apoi adaugam pasta de rosii, loboda si patrunjelul tocate si mai setam aparatul pe functia “tocana” pentru circa 30 de minute. Asezonam cu oregano proaspat si servim.
Pofta buna!
1
evident ca putem prepara acest ghiveci si in mod tradtional :)