Ginger beer

de Valclaudia in Bauturi, 9 Aug 2015 | 4827 vizualizari

 

bere de ghimbir

 

INGREDIENTE

  • 6l apa plata
  • 600 g zahar tos
  • 300 g ghimbir ras sau macinat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 limeta
  • 2 lamai
  • 1/2 lingurita pudra de turmeric (optional, pentru culoare si aroma)
  • cateva cuisoare (optional, pentru aroma)
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ginger beer:

Ghimbirul se spala bine sub jet de apa rece, apoi se trece pe razatoarea fina (daca aveti rabdare), sau prin robot.

Luam un borcan mare, punem apa plata, adaugam zaharul tos, ghimbirul, drojdia, cuisoarele, turmericul si lamaile taiate felii.

Amestecam cu o lingura de lemn sa se dizolve zaharul, legam borcanul la gura cu un tifon curat si lasam cel putin 3 zile lichidul sa fermenteze.

Strecuram berea, o turnam in sticle si o pastram la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ginger beer" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cocktail cu Gin si Bere