Fierbem cartofii cu coaja si dovlecul il facem la cuptor sau la baine-marine. Cand cartofii sunt fierti ii curatam de coaja si in pasam. 350 de gr din cartofi ii amestecam cu 100 gr faina ,jumatate de ou,sare si 1 lingura de parmezan. Amestecam bine compozitia din care luam cate putin si o punem pe masa infainata. Facem un sul mic si taiem bucatele mici carora le dam o forma rotunjita si ii punem pe un taler presarat cu faina sa nu se lipeasca.
Pregatim al doilea aluat din 150 gr cartofi,dovleacul pasat ,faina ramasa,jumatatea de ou,sare si o lingurita de parmezan. Amestecam bine compozitia din care vom face gnocchi galbeni cu acelasi procedeu.
Punem apa cu sare intr-o oala la fiert si cand apa fierbe punem gnocchi. Sunt gata cand se ridica la suprafata apei. Ii scoatem si ii punem la scurs apoi ii condimentam dupa preferinte. Eu i-am facut cu ragù, dar ii puteti face cu sos de rosii sau cu unt...depinde de gusturile voastre.
Pofta buna.