Gnocchi cu sos de rosii si praz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2014 | 3984 vizualizari

 

INGREDIENTE

Gnocchi:

  • cca 300gr. faina alba
  • 1 ou potrivit
  • cca 500 gr. carofi fierti in coaja si dati pe razatoare

Sos:

  • 1 fir de praz
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de zahar
  • marar verde tocat

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii si praz:

Intai preparam gnocchi, dupa cum urmeaza:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Adaugam 1 ou potrivit si faina, amestecam/framantam foarte bine si obtinem un aluat lipicios din care vom rupe bucatele dupa marimea preferata, le modelam in forma dorita,si le fierbem in apa cu sare pana se ridica la suprafata.

Le scurgem de apa in care au fiert si le lasam la scurs pana preparam si sosul:

-spalam prazul,il taiem rondele subtirele pe care le calim in 3 linguri de ulei;

-adaugam 1/2 cutie rosii pasate, 1 lingurita de zahar, sare si piper dupa gust (fierbem la foc mic cca 10 minute);

-adaugam in sosul obtinut ghocchi scurse, amestecam, presaram marar verde si servim!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]