Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare

de La Ancuta in Paste, 3 Sep 2013 | 4546 vizualizari

 

Astazi va propun o mancare pentru atunci cand nu aveti prea mult timp de stat in bucatarie. Rezultatul este delicios, fara efort prea mare :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • 250 g urda
  • 180 g faina
  • 1 ou
  • sare, piper
  • cimbru tocat
  • Pentru sos:
  • 200-300 g mazare proaspata
  • 100 g unt
  • cimbru
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • parmezan ras (pentru servire)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare:

Pentru gnocchi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana.
Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si il impartim in 3 bucati egale. Din fiecare bucata formam cate un sul pe care apoi il taiem cu un cutit bine ascutit, in bucati de ~ 1 cm grosime. Trecem fiecare bucatica pe dosul unei furculite. Eu am ales sa le apas in mijloc cu degetul, ca pe niste pernite.

Intre timp punem la fiert o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba adaugam 1 lingurita de sare iar apoi plonjam pernitele in apa. Amestecam usor, ca sa nu se lipeasca de fund si le fierbem pana cand se ridica la suprafata.

Dupa ce s-au fiert le scoatem cu spumiera intr-un vas.

Separat punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba adaugam sare si mazarea. Lasam sa fiarba 5-7 minute apoi scurgem de apa.

Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei de masline si prajim gnocchi pe toate partile. Adaugam apoi unul si mazarea. Lasam sa dea fiarba cateva minute iar la final adaugam cimbrul ci coaja rasa de lamaie. Mai lasam sa dea un clocot, potrivim de sare si piper si stingem focul.

Servim calde cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

La Ancuta 1

03.09.2013, 15:35

Multumesc Luana

alilianaa 1

03.09.2013, 17:15

delicios..

adela_64 1

25.10.2013, 18:06

buna de tot aceasta reteta. Am trcut-o la favorite. Poop

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu ciuperci de padure