Gnocchi de casa

de katty in Paste, 16 Noi 2014 | 12046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 80-90 gr faina+pentru presarat
  • sare
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi de casa:

Spalam bine cartofii in coaja si ii punem la fiert in apa  rece . Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare .Lasam cartofii sa fiarba la foc mediu pana sunt patrunsi , dar nu sfaramati . Scurgem cartofii , ii clatim cu un jet de apa rece , apoi ii decojim . Ii lasam sa se racoreasca putin , apoi ii trecem prin presa de cartofi sau , daca nu avem , ii radem pe razatoarea mica .Ii punem intr-un castron , adaugam galbenusul , sare , apoi punem cate putina faina si incepem sa framantam .Adunam aluatul intr-o bila . Taiem bucati de aluat pe care le rulam pe un blat de lemn , formand suluri de grosimea unui trabuc . Taiem bucati mici de 1 cm ,  din care formam bilute . Asezam bilutele pe blatul de lemn  si le presam cu dintii unei furculite trase prin faina .In acest moment biluta se va presa . Ridicam biluta , avand grija ca dungile formate de furculita sa fie in pozitie verticala si aducem  in acelasi timp atat partea superioara , cat si cea inferioara inspre spate  , dandu-i o forma 
alungita .
Repetam operatia pana terminam tot aluatul . Fierbem Gnocchi in apa cu sare pana se ridica la suprafata . Putem sa ii folosim in  diferite retete .

Daca nu ii folosim imediat putem sa ii asezam in cutii de plastic si sa ii punem in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu branza colorati