Gogonele in saramura

de Bunica in Muraturi, 23 Sep 2009 | 23755 vizualizari

 

E bine ca iarna sa ai de toate in camara ta , chiar daca rafturile magazinelor sunt pline cu tot ce-ti doreste sufletul.

 

INGREDIENTE

  • gogonele
  • usturoi
  • morcovi
  • cimbru
  • telina
  • ardei iute
  • hrean
  • sare
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele in saramura:

Se spala gogonelele,se pun in borcane alaturi de cateva rondele de morcovi, 3-4 catei de usturoi la borcan, o crenguta de cimbru, o floare de marar, un ardei iute (dupa gust), telina frunze sau radacina si 2 bucatele de hrean.

Peste toate acestea se toarna saramura (o lingura de sare la 1 l. de apa) in care dupe gust se poate pune o ceasca de otet.

Se capsaza borcanele si se pun in camara.

TIPS-URI

1

Eu la castraveti si la gogonele pun si cateva frunze de visin (dau o aroma aparte , o frunza la un borcan de 800 g).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in saramura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Dana Cristea - pusikmea 1

04.04.2010, 12:34

am pus anul asta un butoi de 40 l...si nu mai stiam reteta, in loc de 1 lingura de sare la 1 l de apa, am pus 2...deci va dat seama ce a iesit

Laly 1

07.09.2010, 00:27

bunica vreau si eu un borcanel

Mitinita 1

28.09.2011, 10:13

iar merg pe mana bunicii

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline