Gogosari in otet ( la rece)

de alilianaa in Muraturi, 4 Sep 2013 | 19231 vizualizari

 

Este o reteta pe care o folosesc de ceva timp...

 

INGREDIENTE

  • 8,5 kg de gogosari sparti in sferturi sau jumatati
  • 900 g zahar
  • 8 linguri sare
  • 1 l otet
  • piper boabe,
  • mustar boabe,
  • 3 morcovi
  • 2 teline ( frunze si radacina)
  • foi dafin
  • usturoi- 6 graunti
  • un plic conservant.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet ( la rece):

Gogosarii se spala, se curata de cotoare si de alte parti vatamate si se pun  intr-un vas mai mare ( in cazul meu, o cratita mare). Din sare si zahar se face un amestec in uscat si se pune peste gogosari. Se amesteca sa fie cuprins tot gogosarul. Se lasa 24 ore. Intre timp gogosarii isi vor lasa propria zeama. 

Se spala recipientele pentru a-i depune. Se curata morcovii, telina, se portioneaza. Se curata usturoiul. Se aseaza gogosarii si ingredientele dupa inspiratie. Eu prefer ca la fundul borcanului sa fie tije si frunze de telina.

Peste solutia rezultata in urma topirii zaharului cu sarea se pune otet si conservant si se pune peste gogosari. Borcanele se leaga la gura si se depun in camara la racoare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet ( la rece)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu hrean (marinati la rece)