Gogosari umpluti cu varza si conopida

de delia64 in Muraturi, 9 Mar 2013 | 12827 vizualizari

 

Este o muratura foarte buna , o fac in fiecare an , are mare succes .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 1 varza medie
  • 1 conopida
  • 1 litru otet de 9 grade
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri zatar
  • 5-6 foi de dafin
  • crengute de cimbru
  • marar
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • 2 litri de apa
  • 1 radacina de telina
  • 1 -2 morcovi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu varza si conopida:

Se aleg gogosari  mari si sanatosi , se spala , se curata de cotoare si seminte .

Varza se spala si se razuieste  , se adauga putina sare , cimbru si marar maruntite si se framanta .Asezam crengute de cimbru , de marar si foi de dafin pe fundul borcanelor .

Umplem gogosarii cu varza .

Spalam conopida si o desfacem in buchetele  , curatam radacina de telina si o taiem  felii , la fel si morcovii .

Asezam un rand de conopida , un rand de gogosari umpluti ,printre ele punem foi de dafin  ,  felii de hrean  , felii de telina  si rondele de morcovi .

Pregatim fiertura din ;apa ,otet, sare , boabe de piper , boabe de mustar , zahar  , cand ajunge la punctul de fierbere  o turnam in borcane .

Acoperim borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi cand le asezam in camara .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Gogosarii se pot umple cu boabe de struguri .

2

Se poate folosi varza rosie la umplerea gogosarilor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu varza si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

delia64 1

09.03.2013, 21:08

Rocsi , intradevar sunt o minune , gogosarii raman crocanti si conopida ramane alba si foarte gustoasa , pana si zeama parca e sifonata .

diaconta 1

09.03.2013, 23:22

foarte buna muratura

delia64 1

10.03.2013, 07:25

Dia

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet