Gogosele cu mar(Apfelkrapfen)

de aziz in Prajituri, 2 Iun 2011 | 5127 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe http://anditudor.blogspot.com/ si sa stiti ca le repet cat de curand :)))copiilor le-au placut tare mult,pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 2o gr drojdie
  • 1 lingurita miere de albine
  • 180-200 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • un praf de sare
  • 4 galbenusuri
  • 80 gr unt moale
  • 2 linguri rom (eu am inlocuit cu vanilie)
  • coaja rasa de vanilie
  • 3-4 mere taiate cubulete stropite cu lamaie eu am adaugat si putin zahar vanilat si scortisoara
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu mar(Apfelkrapfen):

Facem maiaua din drojdie, o lingurita de zahar si putin lapte caldut +o lingura de faina. Cand maiaua a crescut o amestecam cu restul de ingrediente pana obtinem o coca elastica pe care o lasam la dospit pana isi va dubla volumul.

Intindem foie dreptunghiulara groasa cam de un cm, presaram cubuletele de mar amestecate cu o lingura de faina sau corn flour, zahar vanilat si un praf de scortisoara. Se ruleaza aluatul si taiem felii de doua degete grosime pe care le lasam din nou la dospit cam 40 minute. Incingem apoi uleiul si prajim gogoselele la foc mediu sa nu se arda, apoi se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu mar(Apfelkrapfen)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere rase