Gogoşi

de madi_marin in Dulciuri, 27 Aug 2011 | 5655 vizualizari

 

Am inaugurat premiul de la Bucătăraş..... multumesc mult încă o dată. Serviţi !

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 30 g unt
  • 40 ml lapte cald
  • coajă de lămâie
  • 1/2 baton de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi:

Făina se cerne. Drojdia se dizolvă în laptele cald. Oul se bate bine. Untul se topeşte până devine lichid.

Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se selectează programul de frământare şi dospire.

Când e gata, aluatul se întinde pe masa înfăinată. Se decupează forme cu un pahar. Se pun în forme , se inchide capacul şi se lasă la copt cam 2 minute. Pentru cine nu are aparat....acestea se prajesc în ulei incins.

Se pudrează cu zahăr sau se servesc cu diferite sosuri .....de ciocolată sau fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]