Gogosi

de cook_and_smile in Dulciuri, 26 Mar 2014 | 3408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame faina alba
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 lamaie rasa
  • 1 esenta vanilie
  • 1 varf de sare
  • 1 ou
  • 1/2 pahar de bere
  • 1/2 cub drojdie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

   Se face o maia din drojdie , 3 linguri lapte ,2 linguri zahar , 1 lingura de faina alba si se lasa 10 minute la crescut.Se bate oul , se adauga restul de lapte ,maiaua, esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie . restul de faina ,berea.Se framanta bine , dupa care se acopera si se lasa la crescut la loc cald cca 1 h- 1h 1/2.Cand aluatul si-a dublat volumul , se intinde o foaie mai groasa cu care va puteti juca taind diverse forme,dupa care le mai lasati sa creasca inca 10 minute.Se incinge uleiul foarte bine si se pun la prajit.Stati cu ochii pe ele, se fac foarte repede .

TIPS-URI

1

berea le da o culoare frumoasa gogosilor si le fragezeste.

2

nu pudrati gogosile cand sunt fierbinti, daca nu le serviti imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi grecesti