Gogosi

de ryta in Dulciuri, 16 Ian 2017 | 4433 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • un cub drojdie
  • 400 ml apa calda
  • ulei pentru prajit.
  • zahar pudra vanilat ptr. pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Intr-un lighean, se pune faina, peste care se pune oul batut  se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale.
Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand aluatul a crescut, se iau bucati de aluat si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi si decupam gogosi in diferite forme. (eu am folosit forma de fluturas si floricica)
 Se indeparteaza surplusul de aluat si punem gogoselele la prajit in uleiul incins.
Prajim gogoselele pe ambele parti, apoi le punem intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta.
Le lasam sa se racoreasca cateva momente, apoi le pudram cu zahar farin vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat