Gogosi a la Motan la Oale

de CarmenBlue in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 4527 vizualizari

 

Una dintre retetele mele favorite! Desi am citit o gramada despre gogosi, modul lor de preparare si ingrediente, reteta Motanului mi s-a parut cea mai "la obiect", au iesit atatia gogosi cati trebuie pentru familia mea. Nici prea multi, nici prea putini! Multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • 30 g drojdie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la Motan la Oale:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca folosim drojdie proaspata, se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte caldut si se lasa sa se umfle 10-15 min. la loc calduros. Eu am folosit un plic de drojdie uscata de 7 g asa ca am amestecat-o direct in faina cernuta intr-un castron mai mare.

Se bat ouale cu o furculita si se adauga peste faina, Laptele caldut l-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Se toarna peste faina laptele cate putin amestecandu-se. Dupa omogenizare, se adauga si untul moale la temperatura camerei. Am adaugat si o lingurita de coaja de portocala cu zahar, (de la borcan).

Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Se unge un bol curat cu unt, se pune aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura cam 90 minute.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita. Se acopera cu un prosop curat si se mai lasa 15 min.

Se incinge ulei mai multisor intr-un ceaun, de preferat. Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra sau se pot umple cu crema de ciocolata, budinca sau gem.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Eu las aluatul la dospit in cuptorul cu microunde si creste de fiecare data foarte frumos.

2

Nu mai stiu la cine am vazut acest truc, dar e bine ca gogsile sa se puna la prajit cu partea pe care au stat pe masa in sus in ulei. Se umfla nemaipomenit si, daca uleiul e suficient, se intorc singuri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Motan la Oale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite din faina integrala si mere