Gogosi asortate

de Laly in Prajituri, 8 Mai 2010 | 5424 vizualizari

 

Si pentru ca astazi am facut gogosi,va daruiesc si voua cate una.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 1 borcan (mic) iaurt natural sau lapte batut
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1/2 pachet unt
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (eu am pus cam 1 kg si jumatate)
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi asortate:

Se pune 1 kg faina intr-un castron mai mare.Se face o gropita in mijloc.

Laptele se incalzeste.Drojdia se desface in putin lapte caldut si se lasa deoparte.

Intr-un castron se bat ouale,se adauga iaurtul,untul topit,coaja de lamaie  si se pune restul de lapte.Se adauga aceasta compozitie lichida in faina.

Se mesteca pana iese un aluat tare.Daca trebuie se mai adauga faina.Se lasa la crescut pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Cand a crescut suficient se intinde din aluat cu sucitorul si se taie diferite forme.Se prajesc in ulei incins.Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

TIPS-URI

1

faina,lapte,drojdie,iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi asortate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

nadina73 1

08.05.2010, 23:45

flamanda de ela ,auzi pot sa le iau pe toate?ela eu asa fac uite ti-am luat si tie o portie de perisoare de la laly si tu le vrei pe toate

nadina73 1

08.05.2010, 23:46

laly data viitore sa nu-i mai dai la ela ca uite eu pun 5 furculite mari si late

madi_marin 1

09.05.2010, 13:17

ce frumusele sunt....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Spinare de Caprioara"