Gogosi cu branza si marar

de elena1988 in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 10253 vizualizari

 

Au fost foarte bune, aluatul de gogosi dulceag, branza sarata, si apoi date prin zahar pudra, au fost nemaipomenite, merita incercate.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 25 gr de drojdie
  • 50 ml lapte
  • 50 gr de unt
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala si lamaie
  • o legatura de marar mai mica, mai sfrijita
  • 1 ou batut
  • telemea de vaca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu branza si marar:

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul.

Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore. Dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei, se mai framanta putin si cu un disc rotund se fac cercuri medii.

Branza se da pe razatoare si se amesteca cu oul batut si mararul, apoi se pune cate o lingurita plina de branza, se pune al doilea cerc si se ciupesc bine de tot pe margini, altfel se vor desface in timpul prajirii

Se prajesc in baie de ulei fierbinte cateva secunde sau 1 minut. Se pun pe o farfurie cu servetele ca sa absoarba uleiul.

Se servesc cu zahar pudra. Sunt foarte bune se topesc in gura de moi ce sunt.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca nu le lipiti bine se vor desface, mie mi s-a desfacut una, dar a fost foarte frumoasa arata ca o scoica, am pus poza mai jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palanet ca pe la Cluj