Gogosi cu Branzica "Ceva fin"

de amalia01 in Prajituri, 5 Sep 2013 | 4242 vizualizari

 

Aluatul de gogosi iese mai pufos daca adaugi si putina branza de vaci, m-a invatat mama-soacra! Assa ca am adaugat branzica cu smantana "ceva fin".

 

INGREDIENTE

  • 20 gr drojdie
  • 1 ou
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingura unt
  • 150 lapte
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasa de lamaie si portocala
  • 3 linguri zahar
  • faina cat cuprinde(cand aluatul nu se mai lipeste de maini e gata)
  • 1 cutie branzica cu smantana Delaco
  • Ulei
  • Crema de ciocolata
  • Sos caramel
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu Branzica "Ceva fin":

- drojdia o amestecam cu o jumatate de lingura de zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua.

- amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul.

- punem maiaua cu amestecul de  ou,laptele si praful de sare la cald ;cand s-a umflat asezam in vasul pentru framantat putina faina si adaugam branzica si aromele

- apoi punem faina treptat pana obtinem aluatul dorit.

- il lasam la dospit ,la loc cald si acoperit,pana isi dubleaza volumul.

 - cand aluatul a crescut,presaram niste faina pe masa de lucru si intindem o foaie.

- cu un pahar taiem cercuri.

- le dam drumul in tigaia cu ulei incins.

- procedam asa pana terminam aluatul.

- le scoatem pe un platou acoperit cu hartie pergament.

- le crapam usor si le umplem cu crema de ciocolata

- decoram cu sos caramel

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu Branzica "Ceva fin"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu branza pufoasa si afine