Gogoşi cu gem de post

de botcrina in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 6132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg făină
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 cub drojdie
  • 1 cub margarină
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • apă călduţă
  • gem pentru umplutură
  • 200 g zahăr tos pentru pudrat gogoşii
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi cu gem de post:

Într-un vas adânc punem făina şi facem o scobitură  la mijloc, în care fărâmiţăm drojdia, punem o linguriţă de zahăr şi puţină apă călduţă, apoi lăsăm să crească.

Când a crescut maiaua, adăugăm şi celelalte ingrediente până obţinem un aluat potrivit, pe care îl lăsăm la dospit.

Întindem o foaie din aluat umplem până la jumătate cu gem, după care împăturim peste partea umplută cealaltă parte ne umplută. 

Decupăm gogoşile cu un pahar, si le coacem în ulei încins, iar când s-au răcit le pudrăm cu zahăr tos sau zahăr pudră.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi cu gem de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

iry-gabriela 1

10.03.2012, 16:56

de mult nu am mai mancat gogosele

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:28

mellek_crys 1

08.04.2012, 22:33

super bune...si eu am incercat ieri si au iesit grozave

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere (Post)