Mai intai se face o maia din: drojdie, 1 lingurita de zahar, putin lapte caldut si 2 linguri faina care se amesteca intr-un bol si se lasa la loc cald pana se umfla si face basicute deasupra (aprox. 15 min).
Faina o punem intr-un castron mare, facem in mijloc un "cuib" in care adaugam: maiaua, restul de lapte (tot caldut), iaurtul si ouale (la temperatura camerei), zaharul, praful de sare, esenta de vanilie si uleiul. Framantam si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul (aprox. o ora).
In Finetti se adauga putin lapte cat sa capete consistenta unei creme.
Planseta pe care se framanta/modeleaza aluatul se tapeteaza cu faina.
Din aluat am format niste bilute si le-am intins cu facaletul obtinand o foaie ovala de aprox. 0.5 cm grosime. Am pus 2 lingurite de crema de ciocolata pe una din jumatatile foii si am petrecut cealalta jumatate peste prima rezultand o forma de ...portofel. :) Am presat bine cu degetele cele doua margini pentru a nu se desprinde la prajit.
Se lasa "portofelele" inca vreo 15 min pe planseta (sa mai creasca un pic) si apoi se prajesc pe ambele parti.
Uleiul trebuie sa fie incins.
Cand se racoresc un pic le presaram zahar pudra vanilat.