Gogosi de post

de Silvioara in Dulciuri, 9 Aug 2011 | 26025 vizualizari

 

M-am gandit sa fac ceva rapid, gogosi de post, care se mananca pe nerasuflate, calde si pudrate cu mult zahar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de faina
  • 500 ml. apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • 50 gr. drojdie
  • o cana de zahar tos
  • arome (esenta vanilie, coaja de lamaie, portocala)
  • un praf de sare.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Vom proceda astfel pentru a prepara aceste delicioase gogosi de post:

Faina se cerne intr-un lighenas si se face o adancitura in mijloc.

In apa calduta pun zaharul, sarea, amestecand pana se topeste zaharul, apoi uleiul, drojdia maruntita si 2-3 linguri de faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza amestecul, il tunam peste faina cernuta si incepem procesul de framantare pana se obtine un aluat putin mai tare decat cel de cozonac.

Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit, la caldura, aprox. 45 min. Pe masa unsa cu ulei sau pudrata cu faina se modeleaza gogosile;se pot umple si cu gem, dulceata, dupa preferinta fiecaruia.

Se mai lasa pe masa, la dospit, inca 15 min., apoi se prajesc in ulei incins.

Gogosile de post se servesc calde, pudrate cu zahar din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]