Gogosi de post

de marianascarlat in Mancaruri de post, 9 Apr 2013 | 6723 vizualizari

 

Sunt la fel de bune ca si cele facute cu coca de cozonac!

 

INGREDIENTE

  • 3 ceşti de apă
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 1 ceaşcă de zahăr
  • 1 plic drojdie uscată Dr. Oetker
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1/2 kg făină zahăr pudră
  • ulei de floarea soarelui pentru copt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Într-un castron mare pentru aluaturi, drojdia se amestecă cu făina ca în instrucţiunile de pe plicul de drojdie. Într-o oală se amestecă apa caldă, uleiul, zahărul, sarea şi mirodeniile.Acest amestec se toarnă treptat peste făină şi se frământă, având grijă ca aluatul obţinut să fie moale. Se acopera castronul cu un prosop de bucatarie si lasă aluatul la loc cald să crească cam inca odata de cat este Dupa ce a crescut,se pune aluatul pe masa infainata si se  întinde o foaie groasa de 1 cm şi se taie cu un pahar gogoşele rotunde. Se mai lasă inca 15 minute să crească gogosile.

Se coc în ulei. Se pudrează cu zahăr farin.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se pot umple cu gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

09.04.2013, 21:58

Vin sa pap cateva

marianascarlat 1

10.04.2013, 08:04

Rocsi spune cand vii si te astept cu unele calde!

Sim0na 1

10.04.2013, 14:29

De mult n-am mai facut..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post cu mere si banane