Gogosi de post

de Valclaudia in Dulciuri, 16 Mar 2014 | 5562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de margarina Unirea
  • 200 ml apa calduta
  • 1 pachetel de drojdie+ 1 praf de sare+1 lingurita de zahar
  • cca 600 - 650 gr. faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr. zahar tos
  • ulei pentru prajit (cca 750 ml)
  • zahar pudra (cca 150 gr.)
  • dulceata de trandafiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Amestecam drojdia cu sarea si o lingurita de zahar pana devine lichida.

Adaugam putin apa calduta (3-4 linguri), cateva lingurite de faina si lasam maiaua la dospit (10 min).

Faina se aseaza intr-un castron, facem o gaura la mijloc, adaugam maiaua+ margarina topita la microunde, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul tos, cel vanilat, si amestecam totul foarte bine cu restul de apa si faina pana obtinem una aluat elastic.

Lasam aluatul la dospit in loc ferit de curenti pana-si dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata, decupam gogosile in forma dorita, le transferam pe un prosop curat sa mai stea cca 10 min. la dospit.

Incingem uleiul, lasam gogosile sa teaca printr-o baie de ulei pana isi schimba culoarea si devin aramii.

Scoatem gogosile din ulei direct pe servetele absorbante; dupa ce scapam de uleiul in exces le pudram si inainte de servire adaugam dulceata de trandafiri.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]