In mod normal, gogosile sunt prajite in ulei, insa acestea au fost facute la cuptor pentru a reduce continutul de grasime si implicit numarul de calorii, dar nu si gustul!
MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor cu scortisoara:
Cerneti faina si sarea intr-un castron mare. Amestecati drojdia cu green sugar si apa calduta. Faceti o gaura in faina si turnati laptele cald, coaja rasa de portocala, oul batut cu furculita, ca pentru omleta, si amestecul de drojdie, apa si green sugar. Se amesteca toate pana se obtine un aluat moale. Se pune aluatul pe masa presarata cu faina si se framanta pana devine elastic si nu se lipeste de maini.
Se imparte in 20 bucati egale si se modeleaza in forma de bilute.
Se pun bilutele, distantate intre ele, in tavi in care am pus hartie de copt si se lasa la dospit 40 minute sau pana isi dubleaza volumul.
Se incalzeste cuptorul la 200C si se coc gogosile 12-15 minute sau pana capata o culoare aurie. Se lasa putin la racit dupa care se ung cu lapte si se tavalesc prin Green Sugar amestecat cu scortisoara.
Acum as vrea sa fac un calcul simplu ca sa vedeti diferenta intre aceste gogosi si gogosile simple, clasice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.