Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki

de Bucataras Diana in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 3216 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa.
Pana am apucat eu sa fac gogosi, ati facut voi toate felurile de gogosi si toate umpluturile la care ma gandisem :P.  Asa ca a trebuit sa gasesc ceva care nu s-a mai facut. Inevitabil trebuia sa aiba si seminte  ;)) Cum v-am mai spus, sunt incepatoare in ale gogositului  :“> , asta este a doua oara cand fac gogosi, asa ca nu mi-au iesit prea bine din punct de vedere al aspectului (posibil sa fi gresit eu pe undeva), dar gustul este delicios.  Reteta de aluat am gasit-o pe site-ul “stickyfingers”
 
Cred ca merita incercate si gogosile mele. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 60 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie granule
  • 330 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 50 g zahar
  • 45 g unt
  • 1 ou
  • 180 ml lapte
  • 2 linguri unt topit pentru uns
  • Pentru umplutura:
  • 2 kiwi
  • 1 kaki
  • 2-3 linguri seminte de dovleac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki:

Intr-un castronel, punem apa, 1 lingurita de zahar si drojdia, amestecam si tinem la cald pentru circa 10 minute, pana se umfla. Intre timp amestecam faina, zaharul si sarea, apoi adaugam amestecul de drojdie, untul topit, laptele si oul si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia trebuie sa fie moale si lipicioasa. Acoperim cu folie si lasam la dospit la cald, intr-un loc ferit de curenti de aer, pana isi dubleaza volumul (aproximativ 1,5 - 2 ore). Pregatim umplutura: dupa ce curatam kiwi si kaki, le blenduim pana se face un piure si adaugam semintele de dovleac maruntite. Dupa ce dospeste aluatul, infainam bine blatul de lucru si rasturnam aluatul pe blat. Cu un cutit infainat foarte bine, taiem bucati de aluat in care punem umplutura, adunam capetele si formam o bila. Punem bila de aluat cu partea adunata in jos, in tava. Acoperim cu folie si lasam la dospit 30 de minute. Incalzim cuptorul la 180 grade C si ungem gogosile cu untul topit si le dam la cuptor pentru circa 12 minute. Dupa ce se racoresc pudram cu zahar si servim. Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu framantam aluatul si incercam sa lucram cat mai putin cu el, pentru a ramane pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor umplute cu kiwi, seminte de dovleac si kaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac