Gogosi New Orleans

de lira in Dulciuri, 20 Sep 2010 | 8106 vizualizari

 

Reteta este din din fluturasul care a venit impreuna cu tavile

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 1/4 cana lapte
  • 2 linguri suc de portocale
  • coaja de la o portocala
  • putina sare
  • Glazura de portocale:
  • 1 cana de zahar pudra
  • 1 1/2 lingura de suc de portocale
  • 1/2 lingura coaja de portocale
  • optional colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi New Orleans:

Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zahar pana devine un amestec cremos. Peste galbenusuri se adauga sarea, sucul de portocale, uleiul, coaja de portocale si se amesteca bine.

Faina se amesteca intr-un bol cu praful de copt si se adauga treptat peste galbenusuri, alternativ cu laptele. La final se adauga albusurile amestecand usor.

Tavile de gogosi se ung cu ulei si se umplu 2/3 cu compozitia pentru gogosi (eu le-am pus mai pline pentru ca mi-ar fi ramas compozitie pentru inca vreo 2 gogosi mari), dupa care se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

Glazura se prepara amestecand zaharul cu sucul de portocale, coaja si colorantul pana rezulta o compozitia omogena si usor fluida.

Eu am bagat fiecare gogoasa cu "nasul" in glazura, dupa care le-am pus pe o farfurie si le-am lasat sa se usuce.

Daca vreti sa le lasati neglazurate, ar fi bine sa puneti ceva mai mult zahar pentru ca nu prea se simte o singura lingura, daca e cu glazura, compenseaza, asa ca e ok.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi New Orleans" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]