Gogosi pudrate

de Valclaudia in Dulciuri, 3 Feb 2016 | 4639 vizualizari

 

ia gogoasa, neamuleee :))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari de casa
  • 200 gr smantana 12% grasime
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 50 gr. zahar tos
  • 100 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 limeta
  • 350-400 gr. faina alba proaspat cernuta
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pudrate:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam laptele caldut si 2 linguri de faina.

Lasam la dospit 15-20minute.

Cernem restul fainii intr-un castron incapator.

Facem o groapa la mijloc, turnam maiaua (drojdia dospita), apoi o acoperim indreptand faina inspre marginea castronului catre centru.

Adaugam smantana la temperatura camerei, coaja de limeta,ouale.

Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi apoi cu un prosop curat de bucatarie si il vom lasa pana isi va dubla volumul.

Tapetam masa de lucru cu faina, intindem aluatul in foaie de 1cm grosime.

Decupam gogosile dupa forma dorita,apoi le mai lasam la dospit alte 15-30 minute.

Punem uleiul la incins,apoi trecem gogosile prin baie de ulei pana se umfla si devin aurii.

Scoatem gogosile pe hartie absorbanta pentru a scapa de uleiul in exces, le lasam la racorit,apoi le trasferam pe un platou si le pudram cu zahar pudra din belsul.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pudrate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

03.02.2016, 23:16

Sunt perfecte!!!

anca_rm 1

04.02.2016, 08:44

nu am facut de multa vreme , super bune

Corinuta 1

04.02.2016, 20:15

Ioi, ce de pufosenii Clau!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]