Gogosi pufoase la cuptor

de Anamaria Cook in Dulciuri, 26 Mar 2013 | 6433 vizualizari

 

Cum am vazut reteta asta pe site-ul Laurei Adamache am si trecut la treaba ca nu mai mancasem gogosi de o mie de ani.

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 225 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 100 g unt
  • un ou
  • 7 g drojdie uscata
  • coaja rasa a unei portocale
  • un praf de sare
  • unt moale, zahar si scortisoara pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase la cuptor:

  Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si praful de sare.

  Faceti o maia din laptele caldut, drojdia uscata si o jumatate lingurita de zahar. Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati pana se formeaza ca o spuma la suprafata. Turnati maiaua peste faina si framantati usor. Cand  aluatul incepe sa prinda forma adaugati untul ramas si framantati in continuare pana obtineti o coca moale.

  Acoperiti vasul cu folie alimentara si un prosop curat si lasati la crescut in loc caldut ferit de curent pentru 90 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut rasturnati peste o suprafata plana presarata cu faina si framantati pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.

  Intindeti aluatul cam 5-6 mm grosime si cu ajutorul unui pahar formati gogosile apoi cu gura unei sticle de plastic decupati un cerc in mijlocul gogosilor apasand usor si indepartand surplusul de aluat.

  Asezati gogosile pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200C/400F/gaz 6 pentru 10-15 minute sau pana ce gogosile capata o culoare aurie.

  Cand gogosile sunt inca caldute ungeti-le cu unt cu ajutorul unei pensule de bucatarie apoi rostogoliti-le prin zaharul amestecat cu scortisoara.

  POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza de vaci la cuptor