Toată lumea iubește gogoșile, indiferent de varianta în care sunt făcute. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă cu care obții cele mai pufoase gogoși de casă.
Pentru aceste Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, zahăr, unt, ouă, lapte, drojdie.
Cum se prepara aceste Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă:
Topește untul într- cratiță, apoi adaugă laptele și lasă cât să se încălzească.
Într-un bol, cerne făina, fă un locaș și adaugă în mijloc drojdia, apoi laptele cu untul topit. Adaugă zahărul, zahărul vanilat, esența de lămâie (dupa gust), un praf de sare și cele 2 gălbenușuri. Amestecă toate ingredientele cu o spatulă, apoi scoate aluatul pe un blat și frământă-l bine până devine omogen și dens. Pune aluatul înapoi în bol, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l la dospit pentru o oră sau până își dublează volumul.
După ce a dospit, scoate aluatul pe blatul de lucru înfăinat și întinde-l în strat egal, cu grosimea de aproximativ 1 cm.
Decupează discuri cu ajutorul unui decupator sau pahar. Lasă-le 10 minute la temperatura camerei, apoi prăjește-le pe ambele părți, în baie de ulei încins, la foc potrivit. Scoate-le pe un platou tapetat cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.
Le poți pudra cu zahăr după ce se răcesc puțin.
Sunt foarte pufoase, gustoase și le poți servi alături de un pahar cu lapte sau după gust.
Încearcă și rețeta de Gogoși simple, dar foarte pufoase și bune sau rețeta de Gogoși de post.
Îți recomandăm și rețeta de Gogoși răsucite, cele mai bune și mai pufoase.