Gogosile bunicii (scovergi)

de cristinutanicolita in Dulciuri, 13 Ian 2017 | 21935 vizualizari

 

"Ca la bucatarasi acasa".

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocale
  • 2 lg zahar
  • 1 plic drojdie uscată
  • 100 ml ulei
  • zahăr pudra
  • ulei pt prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosile bunicii (scovergi):

Cernem faina. O amestecam cu drojdia si sarea. Adăugăm și restul ingredientelor si framantam un aluat elastic si nelipicios. 

Acoperim bolul cu un prosop si il lasam sa crească până isi dublează volumul. 

Dupa ce a crescut aluatul, il împărțim in bile aproape egale. Luam o bila, o intindem cât mai subtire, pe masa de lucru unsa cu ulei.

Prajim gogosile in ulei încins.

Cand le servim le pudram cu zahar. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosile bunicii (scovergi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu iaurt si nuca