Gozleme

de dantes in Vita, 19 Mar 2021 | 7749 vizualizari

 

O reteta traditionala turceasca

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca
  • 375 gr Faina alba de grau
  • 85 ml ulei de masline
  • 185 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura 500 gr carne tocata de vita
  • 90 gr spanac proaspat
  • 1 buc ceapa alba
  • 2 catei usturoi
  • 1 buc ardei gras rosu
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper alb macinat
  • 10 ml ulei
  • 100 gr branza Feta
  • 20 gr patrunjel proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gozleme:

Pentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute.


Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu o folie transparenta si se lasa sa stea o ora, dupa care se imparte in patru.

Pentru umplutura se taie marunt ceapa si ardeiul gras si impreuna cu usturoiul, se pun la calit in putin ulei pana se inmoaie. Apoi se adauga carnea tocata.

Cand carnea este calita, se adauga spanacul si se mai caleste 2-3 minute, se adauga apoi condimenele si se amesteca bine si se opreste focul.

Se intinde coca foarte subtire, se pune umplutura la marginea aluatului, peste umplutura se pune branza Feta si patrunjelul tocat, apoi se impatureste si se taseaza pe margini, sa nu se desfaca.

Coca umpluta se prajeste pe ambele parti in putin ulei pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gozleme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Empanada cu carne de vita