Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure

de alinutzika in Vita, 16 Aug 2011 | 5839 vizualizari

 

Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure, o mancare pe gustul meu....

 

INGREDIENTE

  • Gratar:
  • 1/2 kg carne de vita pentru gratar
  • condimente :sare, piper, etc.
  • Piure:
  • 1 kg cartofi
  • 200-300 ml lapte
  • 100 g margarina(unt)
  • sare

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure:

Preparare gratar de vita cu garnitura de cartofi piure

Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere bine adaugand si sare.

In timp ce cartofii fierb, se fac gratarele: se taie carnea in bucati potrivite, se bate putin cu batatorul de snitele, se condimenteaza si se prajeste in tigaie teflonata sau pe gratar.

Cand cartofii sunt fierti, asa incat sa intre usor furculita in ei, se strecoara bine de apa, apoi se mixeaza la viteza mica pana sunt sfaramati toti cartofii. Se adauga margarina(o lingura sau o lingurita, in functie de cantitatea de cartofi) apoi treptat, laptele fierbinte, pana ajunge de consistenta unei creme.

Se serveste gratarul cu garnitura de cartofi piure simplu sau puteti face si un sos alaturi.

Am servit gratarul de vita cu garnitura de cartofi piure cu o salata de rosii proaspete si foarte zemoase, din gradina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]