Gratin cu legume si branza

de violeta30 in Mancaruri de legume, 4 Sep 2015 | 2667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 300 gr branza telemea
  • 300 gr amestec mexican
  • un cub de unt
  • sare
  • piper (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu legume si branza:

Se fierb cartofii cubulete, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii impartim in doua. Ungem un vas de yena cu ulei si adaugam o parte din cartofi pe care ii vom pisa cu furculita din loc in loc.

Asezam amestecul mexican peste cartofi, dam cu sare (daca e sarata branza nu mai punem sare). Peste legume vom pune felii subtiri de branza, apoi ultimul strat de cartofi pe care ii vom pisa cu furculita inainte.

Facem un gratar cu furculita si punem in mijloc cubul de unt. Punem capacul vasului si dam la cuptor pana se rumeneste. Se serveste ca atare sau ca si garnitura la peste sau friptura.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se poate rade si cascaval pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu legume si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille, un altfel de ghiveci de legume