Gratin de cartofi cu ierburi aromate

de cristina1985 in , 8 Iun 2018 | 2123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • legume congelate
  • 1,5 kg cartofi
  • 75 g unt
  • 5 lg masline
  • 1 1/2 lg rozmarin
  • 1 1/2 lg oregano
  • 4 frunze dafin
  • sare
  • 50 ml apa
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu ierburi aromate:

Pulpele de pui se curata de piele si se  pun intr-o tigaie cu putina apa, cu capac, timp de 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati lichid (apa).

Cartofii se taie cu o razatoare speciala, in rondele de 3 mm grosime. Se unge o tava (36x23 cm) cu unt. Restul de unt se topeste, se amesteca cu uleiul de masline, rozmarinul si oregano, sare si se toarna peste cartofi. Se amesteca, apoi se pune in tava fiecare felie. Se pun pe ultimul strat, cateva frunze de dafin si uleiul ramas in vas. Se mai presara putina sare si se pun la cuptor, acoperiti cu hartie de copt care sa intre in tava (in loc de folie de aluminiu care nu e sanatoasa). Se lasa la foc mic, timp de 30  minute. Se poate adauga 50 ml apa, si se mai lasa  20-30 minute, la foc mic, pana scade apa si cartofii sunt facuti.

La carne, se lasa sa se evapore apa, se pune putin condiment de pui si se lasa sa se rumeneasca putin in grasimea ei.

Legumele se fierb 20 minute la foc mic, cu capac.

Se servesc cartofii taiati in patratatele, cu legume si carne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa gustoasa cu legume - Reteta cu ingrediente simple si de post