Gratin de couscous cu morcov si dovlecel

de Catalina L in Mancaruri de post, 30 Sep 2015 | 9245 vizualizari

 

O mancare de legume foarte gustoasa si buna atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.
Ideal de servit cu o simpla salata verde sau ca garnitura pentru un preparat cu carne.

 

INGREDIENTE

puteti face jumatate din cantitati

  • 500 g de morcovi
  • 500 g de dovlecei
  • 300 ml de lapte
  • 250 ml de smantana
  • 1 ceapa
  • 210 g de couscous fin
  • 100 g de cascaval ras
  • 2 oua
  • 1 lingurita de paprika
  • 1 lingurita de sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de couscous cu morcov si dovlecel:

Incalziti cuptorul la 200 °C.
Curatati ceapa.

Spalati, legumele (ceapa, morcovul, dovlecelul) si dati-le pe razatoarea cea mare sau folositi robotul (am lasat coaja dovlecelului).

Amestecati intr-un castron mare couscous-ul, laptele, smantana, cascavalul, paprika,ouale, sarea si piperul.

Adaugati legumele si amestecati bine.
Puneti intr-un vas uns si dati la cuptor pentru 1 ora.

Am profitat ca vasul era cam mic si am facut cateva muffins.
Le scoateti inainte ...dupa cca 35 de minute.

Verificati coacerea 10 minute inainte - daca  gratinul este prea rumenit puneti o foaie de aluminiu deaupra.

Lasati sa se raceasca un pic si portionati.

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

Idaca gratinul este prea rumenit puneti o foaie de aluminiu deaupra so continuati coacerea

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de couscous cu morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Catalina L 1

30.09.2015, 17:52

multumesc...va pup pe toti

Gherca Daniela 1

30.09.2015, 18:58

arata foarte bine!

Andra_Constantinescu 1

30.09.2015, 19:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez si ciuperci la gratar