Guguluf cu prune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 30 Aug 2014 | 5148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10-12 prune potrivite
  • 4 oua mici (de tara)
  • 4 cescute cu faina
  • 3 cescute cu zahar
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 cescuta cu lapte
  • un praf de sofran
  • o lingurita cu scortisoara
  • o lingurita cu praf de copt
  • zahar vanilat pentru pudrat
  • optional: coaja rasa de lamaie/portocala sau alte esente
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu prune:

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente).

Omogenizam totul si turnam in forma unsa cu putin ulei.

Adaugam prunele taiate in jumatati sau in cuburi mici.

Coacem la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Dupa coacere, se raceste treptat si se pudreaza cu zahar vaniliat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice alte fructe preferate.

2

Laptele se poate inlocui cu apa plata.

3

Recomand ca esentele folosite sa fie cat mai naturale. Personal am renuntat de mult sa le mai utilizez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]