Guguluf imperial cu stafide si rahat

de Catalina L in Dulciuri, 6 Ian 2016 | 7878 vizualizari

 

Este o reteta pentru sărbători descoperita într-o carte de retete cumparata la Praga : "Cele mai bune rețete din bucătăria imperială"
Guguluf este o prăjitură cu formă caracteristică (ce seamănă cu un turban), acoperită cu stafide, preparată într-o matriță specială de ceramică. Guguluful este o specialitate din Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud.
Originea cuvântului guguluf este cuvântul din germană Gugelhupf sau Gugelhopf, unde Gugel semnifică „cagulă”, „scufie”, la modă în Evul Mediu în Germania, iar Hupf (Hefe) semnifică „drojdie (de panificație)”. Unii cred că denumirea germană Gugelhupf ar proveni de la cuvântul german Kugelhut, unde Kugel semnifică „bilă”, „bulgăr”, iar Hut semnifică „pălărie”.
(sursa Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 170g unt moale
  • 200 g crema de brânză
  • 4 oua
  • coaja rasa de portocala
  • 100 g zahăr pudră (140 g în rețeta imperiala)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet de praf de copt
  • 280 g făină
  • 40 g stafide
  • 40 g rahat (migdale feliate în rețeta imperiala)
  • 30 g chips-uri de ciocolata (opțional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf imperial cu stafide si rahat:

Frecam untul cu zaharul, coaja de portocala, zaharul vanilat si gălbenușurile de ou.

Se pun stafidele, rahatul taiat bucatele, apoi se adauga branza.

Se amesteca faina cu praful de copt si se amesteca cu aluatul.

Bateti albusurile spuma si le incorporati amestecand de sus in jos.

Adaugati la urma ciocolata si amestecati.

Se toarnă aluatul într-o forma de guguluf unsa și fainata.

Se coace 45 la 50 minute (la-nceput la 180 ° C și apoi ultimele 20 minute la 150 ° C).

Se demuleaza si se orneaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf imperial cu stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Xandrinne 1

07.01.2016, 09:39

dantes 1

09.01.2016, 14:27

Super!

Raluca57 1

22.02.2016, 00:05

Am făcut acest guguluf și este minunat. O textura deosebită. Am folosit Goldessa de la Lidl, sper ca așa ceva trebuia să fie crema de brânză. Am avut mare succes, mulțumesc pt reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)