Gulas in varianta Italiana sau "Spezzatino"

de mary993 in Vita, 23 Sep 2013 | 4150 vizualizari

 

Desi imi ia mult timp pentru coacere, e foarta gustoasa si una dintre mancarurile care se pot servi cu legume diferite, purè de cartofi sau de brocoli;)Incercati-o!;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita proaspata
  • o rosie mare
  • pasta de tomate(in cazul meu ketchup pentru ca terminasem pasta de tomate)
  • 2 foi dafin
  • piper
  • sare
  • 2 lg pline de ardei macinati sau tocati
  • ceapa daca va place (de data asta nu am pus)
  • 1,5 litri apa
  • un morcov dat prin razatoare
  • cateva fire de patrunjel sau telina
  • putin ulei de masline
  • pireu de cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas in varianta Italiana sau "Spezzatino":

Se pune intr-o oala antiadereta uleiul de masline,rosia taiata marunt,morcovul ras,ardeii tocati, pasta de tomate sau ketchup-ul, pana se calesc toate putin.

Se toarna jumatate litru de apa si se lasa la fiert.

Intre timp se taie bucati nici prea mari nici prea mici(la fierbere se rup singure) si se pun in apa ce clocoteste.

Peste, se pune litrul ramas de apa,sarea,piperul si foile de dafin.(se condimenteaza dupa gust)..

Carnea mea a fost gata in 5 ore.am lasat-o sa fiarba bine pana ce s-a putut sfarama cu lingura sau furculita

.Apa a mai scazut intre timp si am mai pus din cand in cand.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas in varianta Italiana sau "Spezzatino"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas