V-am mai spus cât de repede se poate găti la Crock Pot Multicooker Express cu gătire sub presiune.
Si ce reţete variate putem pregăti ajutându-ne de toate setările de gătit ale aparatului.
Mai multe informații despre acest aparat, precum şi despre oferta actuală, puteți să găsiți la acest link
Cum am găsit nişte gulioare proaspete, mi-a şi venit ideea să pregătesc nişte gulii umplute cu carne de porc. Puteţi folosi şi carne de pui, curcan sau viţel, sau puteţi să le umpleţi cu orez şi legume.
Va trebui doar să setaţi timpul de gătire în funcţie de umplutura folosită.
Oricare varianta aţi alege-o, veţi avea la final un preparat delicios, fără a avea nevoie de foarte mult timp pentru prepararea acestuia.
Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii.
Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii.
Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt, morcovul îl razuim.
Pregatim aparatul Crock Pot Multicooker Express cu gătire sub presiune, setam programul BROWN/SAUTE si timpul de gatire 5 minute.
Punem o lingura de ulei în vasul aparatului Crock Pot Multicooker Express, calim ceapa si un morcov razuit, adaugam carnea tocata, ardei iute, sucul de rosii, sare, piper, boia si la final orezul spalat. Tocam si adaugam si verdeata.
La finalul timpului pentru sotat, apasam tasta START si scoatem compozitia din vas, apoi umplem cu ea guliile pregatite.
Tocam ceapa verde si miezul guliei, razuim morcovul ramas.
Punem iar o lingura de ulei în vasul aparatului, setam programul Brown/Saute, timpul 3 minute, adaugam ceapa, morcovul si gulia, sare, piper.
Apasam tasta STOP, adaugam 200 ml supa de legume sau apa, asezam guliile umplute în oala.
Inchidem capacul, rotindu-l în pozitia închis, închidem si supapa pentru aburi.
Setam programul MEAT/STEW, presiune Low si timpul de gatire 35 minute.
In timp ce aparatul se încalzeste, pe ecran apare HEAT, iar dupa semnalul sonor va aparea timpul setat pentru gatit.
La începutul programului, în timp ce se stabilizeaza presiunea, vor iesi câţiva aburi.
Dupa ce timpul de gatit a expirat, aparatul trece automat pe functia de pastrare la cald KEEP WARM.
Apasam tasta STOP. Lasam câteva minute pentru ca presiunea sa se elibereze în mod natural, apoi cu ajutorul unei ustensile de bucatarie, deschidem cu grija supapa de aburi.
Se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie, deoarece aburii sunt fierbinti.
Se deschide si se ridica cu grija capacul.
Cu ajutorul unei palete, scoatem guliile din oala si le asezam într-un vas pe care îl acoperim.
Smântâna se amesteca cu amidonul si se pune peste sosul din oala.
Compozitia fiind fierbinte, sosul se va îngrosa în câteva minute.
Servim guliile umplute cu sos si ardei iute.
Poftă bună !!!