Guvizi cu sos picant

de vero_closca in Peste, 18 Mai 2010 | 10917 vizualizari

 

ne place mult pescuitul! si ,in zona noastra cel mai usor se prind guvizii. desi sunt mici, au o carne tare dulce si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 12 guvizi mari
  • o ceapa
  • 1 kg rosii bine coapte
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei+ ulei pt prajit
  • putina faina
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi cu sos picant:

Guvizii se curata,se spala,se usuca apoi se presara cu sare,piper si cimbru,se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti.

Separat,se toaca ceapa si se pune la calit in cele 2 linguri se ulei. Cand devine sticloasa se adauga rosiile date pe razatoarea mare. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun si guvizii prajiti,usturoiul si ardeiul iute tocate fin,sare si piper supa gust. Se lasa sa scada putin apoi se serveste cu verdeata presarata deasupra si mamaliguta!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bunica 1

19.05.2010, 22:09

Veraaaaaaa ! Vreau si eu guvizi ! Tot ce este peste este pe sufletul meu, reteta este super !

Bunica 1

19.05.2010, 22:12

M-am mai uitat inca o data de unde esti. Asa da . Iti convine sa faci guvizi !Una ,doua iti bagi mana in balta

vero_closca 1

20.05.2010, 08:57

bunicuta, te astept cu drag la o portie de guvizi! daca vrei...si la o portie de pescuit guvizi! se prind foarte repede si foarte usor!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor