Gyros de pui

de RuxyRux in Pui, 22 Feb 2017 | 5149 vizualizari

 

Un preparat grozav de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 5 catei de usturoi mari
  • un varf de legatura de menta
  • 1 lingurita oregano
  • 7 frunze de busuioc proaspat( sau o lingurita busuioc uscat)
  • 1 lingura usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • piper
  • sare de mare dupa gust
  • ulei de masline pentru uns tigaia (sau grillul)
  • pentru prezentare, felii de lamaie si frunze de busuioc (sau menta)
  • betisoare de frigarui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gyros de pui:

Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul.

Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se amesteca.

Se unge tigaia cu ulei de masline, cu mainile ude, se formeaza bucatile de gyros si se rumenesc in jur de 8 minute, pe toate partile, la foc mic spre mediu.

Cand sunt gata, se asambleaza betisoarele, se alterneaza bucatile de gyros cu felii de lamaie si busuioc proaspat (sau menta). Va recomand sa le serviti la masa cu mustar si hrean in otet.

O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele tunisiene (brick-uri)