Hamburgeri home-made

de dakris in Aperitive / Garnituri, 29 Feb 2012 | 4871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne (eu am folosit pulpa de porc)
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 morcov
  • 1 cartof
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • cateva fire patrunjel
  • sare, piper, cimbru, busuioc
  • 3-4 linguri de ulei
Pt chifle
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • faina cat cuprinde (cca 700 g)
  • 50 ml ulei
  • susan
In plus,
  • 2-3 rosii
  • 1 castravete
  • cateva frunze de salata verde
  • ketchup
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri home-made:

Carnea

Carnea, ceapa, cartoful si morcovul le-am tocat cu ajutorul robotului de bucatarie pana a rezultat o pasta. Pasta  de carne am asezat-o intr-un bol, am presarat condimentele, oul, pesmetul si patrunjelul tocat si am amestecat bine compozitia.

Carnea am fript-o, pe ambele parti, intr-o tigaie teflonata cu putin ulei.

Chiflele

Am cernut faina, am asezat-o intr-un castron mare si am format un "cuib" in mijloc in care am adaugat laptele caldut, sarea, zaharul, un ou si drojdia. Am framantat si spre final am inglobat uleiul (am framantat coca cu mainile unse cu ulei) si am lasat la dospit cca 30 min. Apoi am format chiflele in forma dorita si le-am asezat in tava, peste hartia de copt, lasandu-le la dospit inca 15-20 min. Am uns cu ou si am presarat susan. Le-am copt la foc potrivit.

Am taiat chiflele pe mijloc si am asezat salata, carne, felii de rosii si castraveti.

Am servit hamburgerii impreuna cu cativa cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri home-made" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]