Hering cu smantana acra

de Catalina L in Peste, 24 Feb 2017 | 3085 vizualizari

 


Astazi 24 februarie este ziua nationala a Estoniei.
Dupa Briosa Kringle, va propun anul acesta o reteta cu hering.
Estonia este o tara baltica, alaturi de suratele ei, Letonia si Lituania. Cu 1.300.000 de locuitori si o suprafata de 45.000 de kilometri patrati, este cea mai mica dintre statele care inconjoara Marea Baltica.
In zona se intalnesc curentii oceanici cu vanturi reci de pe continent, dar temperatura medie in timpul anului este una comfortabila de 15 - 20 de grade Celsius. Nu exista munti, nici macar dealuri in schimb in Estonia se gasesc paduri (ce acopera 40% din suprafata tarii) si lacuri (peste 1400).
Estonienii sunt inruditi cu finlandezii, iar limba lor are influente finlandeze si unguresti.
Acesata reteta se face de obicei cu smântână acră.
Daca nu aveti, este foarte usor de facut. Este suficient sa puneti un pic de suc de lamaie in smantana normala.

 

INGREDIENTE

  • 200 g file de hering afumat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura de mustar (sau 2 de maioneza)
  • 4 linguri bune de smântână acră
  • (smântână +1 lingura de suc de lamaie)
  • 2 oua tari
  • sare
  • piper
  • verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hering cu smantana acra:

Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si asezati-le pe un plat de serviciu de preferinta lung.

Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering.

Amestecati smantana cu mustarul, sare si piper.

Depuneti-o peste hering si ceapa.

Decorati cu rondele de oua si verdeata verde.

Servti cu paine completa sau cu cartofi fierti naturi.

Pofta Buna !

 

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/hering-cu-smantana-acra.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hering cu smantana acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste in sos de tomate cu marar