Hreanul este din gradina mea ,in fiecare toamna pun la borcan ,este foarte apreciat de familia mea..
Se curata radacinile de hrean,este recomandat sa stam langa geamul deschis sau in curte la aer ,in spatii inchise nu este tocmai placut .
Dam hreanul prin razatoarea cu gauri mici .
Intr-un bol punem hreanul ,presaram cu sare si zahar dupa gust si amestecam ,la final punem otetul Regal [este preferatul meu ].
La borcanul din imagine am pus aproximativ 100 mililitri otet .
Eu fac totul ochiometric nu prea respect instructiunile .
Se aseaza in borcan apasand bine pentru a nu ramane goluri de aer .
Se pastreaza la frigider.
Cand vrem sa consumam , amestecam cu smantana , o lingura hrean , o lingura smantana .
1
se poate folosi si la sos de hrean .
2
daca fierbem sfecla rosie pentru salata , il avem la indemana .
3
este bun la fripturi .