Ia gogoasa neamuleee!

de Miha in Dulciuri, 9 Sep 2009 | 9344 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ia gogoasa neamuleee!:

Aluatul l-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Intindem o foaie groasa de 1cm-1.5cm,dupa care incepem sa decupam diverse forme,in functie de dorinta copilului. :)
Noi am facut floricele,stelute si cercuri.

Iar la sfarsit am facut si niste minciunele. :) Am taiat aluatul in benzi dreptunghiulare,pe care le-am crestat la mijloc.Unul din capete l-am trecut prin crestatura si am obtinut niste minciunele tare frumusele.

Robert a fost tare contrariat de aceasta denumire,nu pricepea el cum poate minti o gogoasa. :)))

Toate formele taiate si invartite :) din aluat se prajesc in ulei bine incins pana se rumenesc,pe ambele parti.

Se pudreaza cu zahar din belsug.

Bune si pufoase! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ia gogoasa neamuleee!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Miha 1

10.11.2009, 10:16

Danny, este vorba de crema de unt de la Milli. E o crema gen Philadelphia cu gust de unt. Nu mai stiu exact proportia de unt din crema, ca nu mai am acum in casa, dar din amintiri, cred ca e undeva la 35-40%.

elena1988 1

06.03.2011, 08:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu lamaie, mac si ricotta