1. Punem fasolea de seara la inmuiat in apa rece; La fel picioarele de porc curatate le punem in sare la frigider .
2. Punem carmea si picioarele de porc la fiert . (Eu le-am pus in oala cu presiune cca 30-40 min).-cu apa, sare, dafin, boabe de piper si un sfert de ceapa.In alta oala am pus fasolea sa fiarba. (cca 1 ora).Strecuram apoi de apa.
3. Pregatim legumele: ceapa o tocam marunt; morcovii patratele , patrunjelul verde si ardeiul gras la fel. Pisam usturoiul (cca 6-7 catei mai mari).Rosiile se tau cubulete.
Baconul se taie ff marunt (cubulete), iar carnatul felii.
4.Carnea fiarta o taiem bucati mai mici , potrivite si eventual picioarele de porc le dezosam. Pieptul de vitel se taie in bucati mai mari.
5. Intr-o cratita mai mare punem ulei d emasline apoi ceapa cu usturoiul sa se caleasca- adaugam baconul si lasam sa se prajeasca putin. Adaugam legumele si apoi carnatul. Se calesc asa impreuna cc 10 min .Adauagam pasta de ardei si pasta de rosii si putin bulion de rosii. Lasam asa 5-7 min apoi turnam din apa de pe carne cat sa acopere . Lasam sa fiarba asa cca 10 min si apoi adaugam fasolea fiarta si carnea. Se mai fierb asa cca 30 min-pana se inmoaie ff bine fasolea si carnea sis e formeaza un sos mai gros. La final adaugam usturoi pisat si mai lasam 3 min sa ia gustul. Se gusta de sare, pipier, chili daca va place.