Iahnie de fasole

de COSTEO in Mancaruri de post, 12 Apr 2013 | 4995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba mica
  • 2 cepe
  • 1 ardel rosu (verde)
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 lgt leustean verde
  • 1 lgt patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea  se alege de impuritati si petricele si se pune la inmuiat in apa rece, pentru 8-10 ore (in acest interval se schimba apa de cel putin 2 ori) dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa si 1 lingurita de bicarbonat sau zahar pentru a evita micile probleme de dupa servire.

Dupa ce am aruncat prima apa dupa ce a dat in clocot punem iar apa si mai lasam o data sa fiarba si aruncam apa. Dupa ce am aruncat apa de 2 ori punem condimente granulate si cimbru si le lasam sa fiarba. Sarea o punem mai spre sfarsitul fierberii.

Tocam ceapa si ardeii marunt si cateii de usturoi si punem intr-o tigaie la calit si adaugam si 2 linguri de bulion

Dupa ce am calit ceapa si ardeii punem peste fasole si lasam sa fiarba impreuna 10 minute. Dupa ce s-a fiert se pune patrunjel tocat si o punem intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru 20 minute.

La final adaugam leustean tocat. Se poate servi cu mamaliguta si muraturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde in sos de rosii