Iahnie de fasole

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 14 Mar 2014 | 4630 vizualizari

 

Daca am facut ciorba musai, sa fac si-o iahnie,sa fie treaba,treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe-cu bob mic si rotund
  • 1/4 telina
  • 1 ardei capia
  • 3 cepe mari
  • 300 g pasta tomate
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara.Dimineata o punem la fiert si schimbam apa in 2-3 randuri.Ceapa o curatam ,spalam si taiem marunt,telina o dam pe razatoarea mare iar ardeiul il taiem cubulete.Punem ulei la incins intr-o cratita apoi adaugam ceapa,ardeiul si telina,saram cu un praf de sare si lasam la calit cca 20 min.Apoi adaugam pasta de bulion,mai lasam sa fiarba la foc mic cca 10 min si dupa adaugam fasolea fiarta si apa cat sa acopere fasolea,sa depaseasca de 2 degete.Lasam sa fiarba la foc domol aproximativ 20 min,potrivim de sare si piper si adaugam si 1-2 frunze de dafin.Frunzele nu le tinem mult,tind sa amarasca mancarea,2-3 min si apoi le scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de fasole